Telefon: +40745859720    Email: office@allatorvos.ro

 • fullslide1
  Serviciile noastre
  Servicii complexe, variate pentru cai
 • fullslide1
  Despre clinica noastră
  De la anestezie prin intervenții chirurgicale complicate și până la reabilitare, vă stam la dispoziție cu toate lucrurile necesare vindecării.
 • fullslide1
  Chirurgie
  Efectuată în anestezie generală, în condiții de siguranță.

Întroducere

Despre clinica noastră


Datorită amenajării și echipamentului clinicii noastre realizate în anul 2015 ne-au fost deschise perspective noi, beneficiind de toate lucrurile necesare vindecării de la anestezie prin intervenții chirurgicale complicate și până la reabilitare.

Detalii

Dr. Jakab Szilárd

Medic veterinar


Întotdeauna m-am simțit atras de cai și m-am hotărât încă în copilărie să devin medic veterinar, astfel în prezent sunt specializat pe cai. Mi-am efectuat studiile la Facultatea de Medicină Veterinară în Cluj-Napoca pe care am absolvit-o în anul 2009, obținând diplomă de licență în medicină veterinară.

Detalii

Serviciile noastre


Servicii complexe, variate pentru cai

Cabinetul nostru acordă o atenție deosebită uneia dintre cele mai frecvente afecțiuni ale cailor de sport, adică șchiopăturii, precum și examinării și tratării acesteia. În cabinetul nostru sunt deja disponibile posibilitățile terapeutice moderne. Pentru aplicarea acestora cu succes este nevoie de o diagnosticare exactă.

Diagnosticarea începe de obicei cu o examinare clinică pentru identificarea problemelor, ariilor dureroase, după care examinăm calul în diferite tipuri de mers (pas, trap sau galop). Dat fiind faptul că șchiopătura cauzată de diferite motive nu se manifestă la fel pe teren moale, dur, respectiv în direcție dreaptă sau circulară, examinăm calul luând în considerare și acești factori.

Pentru identificarea ariei problematice utilizăm un anestezic local regional (anesteziind un nerv) sau intraarticular, introducând anestezicul în articulație. După identificarea ariei problematice în vederea obținerii diagnosticului exact, efectuăm o ecografie sau o radiografie.

Ecograf:
Unul dintre cele mai importante instrumente ale medicinei veterinare moderne este ecograful. Acesta reprezintă un mijloc de diagnostic foarte important în mai multe domenii, de exemplu în ortopedie joacă un rol important în diagnosticul leziunilor la nivelul ligamentelor și în urmărirea procesului de vindecare. Cu ajutorul instrumentelor moderne aflate în cabinetul nostru putem stabili foarte rapid diagnostice exacte cu privire la anomaliile la nivelul cavității abdominale și toracice. De asemenea acesta joacă un rol important și în diagnosticul gestației și pentru stabilirea gestației cu gemeni la iapă.

Endoscop:
Pe lângă endoscopul fix (artroscop, respectiv laparoscop) în cabinetul nostru există posibilitatea efectuării examinării cu un endoscop flexibil.Cu ajutorul acestui instrument putem diagnostica boli ale sistemului respirator superior (sinuzită, bronșită etc.) și putem și trata unele dintre acestea.

Aparat de radiologie:
Aparatul de radiologie este un instrument absolut necesar într-un cabinet veterinar, iar radiografia este examinarea suplimentară efectuată cel mai frecvent. Datorită unui concurs publicat de Uniunea Europeană, realizat în anul 2015 am reușit să ne dezvoltăm și să înlocuim sistemul nostru analog cu unul digital. Datorită acestui fapt putem stabili un diagnostic mai exact și mai rapid. 

Anestezia generală:
Clinica noastră realizată în 2015 ne-a deschis perspective noi deoarece astfel avem posibilitatea să efectuăm intervenții chirurgicale mai complexe sau care nu pot fi efectuate pe cai care stau în picioare, în anestezie generală și în condiții de siguranță. Pentru reducerea riscului anesteziei generale aceasta o efectuăm într-o boxă de anestezie/trezire special amenajat prin administrarea unei injecții, pereții acestei boxe sunt căptușiți și are o podea din cauciuc în vederea evitării accidentelor. După ce calul s-a culcat, cu ajutorul unui troliu electric îl așezăm pe masa chirurgicală căptușită. Anestezia are loc cu administrarea continuă a unui amestec de gaz anestezic și oxigen prin intubație, cu ajutorul unui aparat de anestezie. În timpul anesteziei urmărim funcțiile vitale cu ajutorul unui monitor, în zilele noastre aceasta reprezintă cea mai sigură metodă de anestezie.

Chirurgia laparoscopică:
În anul 2012 am pus în funcțiune echipamentul nostru endoscopic pe care până în acel moment l-am folosit doar pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale abdominale pe animale mici. Datorită sălii noastre de operații noi suntem primii din România care putem folosi acest echipament cu succes și în cazul cailor pentru efectuarea artroscopiei sau laparoscopiei. Ideea metodei constă în aceea că printr-o rană de 0.5-1 cm introducem un instrument optic foarte subțire în articulația pacientului (atroscopie) sau în cavitatea abdominală (laparoscopie), la acesta conectăm cablul sursei de lumină și camera, urmărind imaginile înregistrate de aceasta pe un ecran, monitor. După aceasta efectuăm intervenția chirurgicală cu ajutorul unor instrumente introduse prin una sau mai multe incizii similare. Cu toate că unele intervenții chirurgicale pot fi efectuate pe cai doar cu această metodă (de exemplu majoritatea intervențiilor chirurgicale la nivelul articulațiilor), altele, ca de exemplu intervențiile chirurgicale la nivelul testiculelor necoborâte sau îndepărtarea ovarului pot fi efectuate și în cazul în care calul stă în picioare, astfel excluzând riscul anesteziei. Nu în ultimul rând intervențiile chirurgicale efectuate cu ajutorul acestei metode au o prognoză mai bună, perioada de reabilitare fiind mai scurtă.

Chirurgie generală:
Datorită sălii noastre de operații nou-echipate putem efectua majoritatea intervențiilor chirurgicale. Astfel avem posibilitatea să efectuăm majoritatea intervențiilor ortopedice sau a celor la nivelul cavității abdominale în condiții adecvate, cu asistență specială.

Caii sunt animale de pradă care trăiesc în turmă. În marea parte a zilei hoinăresc în condiții naturale în vederea obținerii hranei și pasc aproximativ 16-18 ore pe pășuni cu ierburi cu un conținut relativ ridicat de dioxid de siliciu.

Importanța medicinei dentare la cai este de mult conștientizată atât de fermieri, cât și de veterinari, însă dezvoltarea tehnologiei ne-a deschis porți noi în acest domeniu atât la nivelul diagnosticării, cât și la nivelul tratamentelor.

Ca în orice domeniu și în acest caz cel mai important lucru este diagnosticul adecvat pentru care este în primul rând nevoie de o examinare fizică completă, după care urmează examinarea cavității bucale care poate fi efectuată aproape întotdeauna doar în anestezie locală. După aceasta putem stabili necesitatea efectuării unor examene suplimentare ca de exemplu radiografie, endoscopie etc. În cabinetul nostru majoritatea intervențiilor chirurgicale oro-dentare (șlefuirea dinților, extracție dentară, tratarea diastemei, intervenții chirurgicale la nivelul ochilor sau a sinusului maxilar) o efectuăm pe cai care stau în picioare, de multe ori acest lucru necesită o tehnică mai complicată (de exemplu în cazul extracției dentare din direcția cavității bucale) și este nevoie de mai multe instrumente, însă riscul anesteziei este mai redus și nu în ultimul rând și cheltuielile sunt mai reduse.

Adresa

Zetelaka

Telefon

Mobil: +40745859720

E-mail

office@allatorvos.ro


Sperăm că pe această pagină web ați găsit toate informațiile necesare pentru Dvs. În cazul în care mai aveți întrebări, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați, vă stăm la dispoziție. 

Prin completarea formularului ne puteți lăsa un feedback și ne puteți contacta.

Aveți întrebări? Contactați-ne

Doriți să vă informați?

Dacă aveți întrebări sau doriți informații, contactați-ne. Răspundem în cel mai scurt timp.