Telefon: +40745859720    Email: office@allatorvos.ro

Examinarea și tratarea șchiopăturii

Cabinetul nostru acordă o atenție deosebită uneia dintre cele mai frecvente boli ale cailor de sport, adică șchiopăturii, precum și examinării și tratării acesteia. În cabinetul nostru sunt deja disponibile posibilitățile terapeutice moderne. Pentru aplicarea acestora cu succes este nevoie de o diagnosticare exactă.

Diagnosticarea începe de obicei cu o examinare fizică care reprezintă identificarea problemelor, ariilor dureroase, după care examinăm calul în diferite tipuri de mers (pas, trap sau galop). Dat fiind faptul că șchiopătura cauzată de diferite motive nu se manifestă la fel pe teren moale, dur, respectiv în direcție înainte sau circulară, examinăm calul luând în considerare și acești factori. 

Pentru identificarea ariei problematice utilizăm un anestezic local regional (anesteziind un nerv care înconjoară o anumită parte) sau intraarticular, introducând anestezicul în articulație. După identificarea ariei problematice în vederea obținerii diagnosticului exact efectuăm o ecografie sau o radiografie.

 

Alter sevicii


Chirurgie

Efectuată în anestezie generală, în condiții de siguranță.

Medicină dentară

Deci cele mai importante două lucruri în viața cailor sunt următoarele: picioarele și copitele sănătoase, respectiv dinții sănătoși pentru hrănire.

Doriți să vă informați?

Dacă aveți întrebări sau doriți informații, contactați-ne. Răspundem în cel mai scurt timp.