Telefon: +40731888609    Email: office@zetavetclinic.ro

Caii sunt animale de pradă care trăiesc în turmă. În marea parte a zilei hoinăresc în condiții naturale în vederea obținerii hranei și pasc aproximativ 16-18 ore pe pășuni cu ierburi cu un conținut relativ ridicat de dioxid de siliciu.

Importanța medicinei dentare la cai este de mult conștientizată atât de fermieri, cât și de veterinari, însă dezvoltarea tehnologiei ne-a deschis porți noi în acest domeniu atât la nivelul diagnosticării, cât și la nivelul tratamentelor.

Ca în orice domeniu și în acest caz cel mai important lucru este diagnosticul adecvat pentru care este în primul rând nevoie de o examinare fizică completă, după care urmează examinarea cavității bucale care poate fi efectuată aproape întotdeauna doar în anestezie locală. După aceasta putem stabili necesitatea efectuării unor examene suplimentare ca de exemplu radiografie, endoscopie etc. În cabinetul nostru majoritatea intervențiilor chirurgicale oro-dentare (șlefuirea dinților, extracție dentară, tratarea diastemei, intervenții chirurgicale la nivelul ochilor sau a sinusului maxilar) o efectuăm pe cai care stau în picioare, de multe ori acest lucru necesită o tehnică mai complicată (de exemplu în cazul extracției dentare din direcția cavității bucale) și este nevoie de mai multe instrumente, însă riscul anesteziei este mai redus și nu în ultimul rând și cheltuielile sunt mai reduse.


 

Alter sevicii


Chirurgie

Efectuată în anestezie generală, în condiții de siguranță.

!new! RMN

RMN

Examinarea și tratarea șchiopăturii

În cabinetul nostru sunt deja disponibile posibilitățile terapeutice moderne pentru o vindecare completă.

Doriți să vă informați?

Dacă aveți întrebări sau doriți informații, contactați-ne. Răspundem în cel mai scurt timp.