Telefon: +40731888609    Email: office@allatorvos.ro

Serviciile noastre

Examinarea și tratarea șchiopăturii

Cabinetul nostru acordă o atenție deosebită uneia dintre cele mai frecvente afecțiuni ale cailor de sport, adică șchiopăturii, precum și examinării și tratării acesteia. În cabinetul nostru sunt deja disponibile posibilitățile terapeutice moderne. Pentru aplicarea acestora cu succes este nevoie de o diagnosticare exactă.

Radiografie

Aparatul de radiologie este un instrument absolut esențial la o clinică veterinară modernă și reprezintă examenul suplimentar cel mai frecvent utilizat la cai, mai ales la cai de sport care prezintă șchiopături. În 2015, la clinica noastră a fost instalat un sistem nou de radiologie digitală ultramodernă. De atunci, am făcut mii de imagini folosind această tehnologie.

Ecografie

Unul dintre cele mai importante instrumente ale medicinei veterinare moderne este ecograful. În timpul examinării cu ultrasunete, creăm o imagine a structurilor țesuturilor moi sau a suprafețelor osoase, cum ar fi tendoane, ligamente, organe abdominale și toracice sau organe genitale. 

Endoscopie

Endoscopul este un dispozitiv special de examinare care conține fibră optică și poate fi folosit pentru a examina cavitățile corpului. În cazul cailor, este folosit în principal pentru examinarea tractului respirator superior și inferior, dar uneori este folosit și pentru examinarea esofagului, stomacului și colului uterin.
Este folosit la caii de sport pentru artroscopie, adică pentru examinarea și tratamentul articulațiilor membrelor. Prin endoscop, medicul veterinar obține o imagine directă a stării organului sau articulației examinate. Aparatul este, de asemenea, potrivit pentru prelevare de probe și alte intervenții speciale prin canalul de lucru.
Pe lângă cele rigide (artroscop și laparoscop), cabinetul nostru oferă și examinări cu endoscop flexibil.

!new! RMN

 Ce este RMN-ul?

Terapia Shockwave

Terapia Shockwave favorizează vindecarea coloanei vertebrale și a membrelor ale calului, mai ales în cazul leziunilor tendoanelor și ligamentelor. Terapia cu unde de șoc este o nouă tehnologie în curs de dezvoltare pentru tratamentul problemelor musculo-scheletice, ale țesuturilor moi și ale oaselor la cai. Această energie pătrunde în organism sub formă de undă pentru a-și exercita efectul terapeutic. Undele accelerează metabolismul în zona aplicată, îmbunătățesc circulația sângelui, relaxează mușchii și redau flexibilitatea tendoanelor și articulațiilor. Tratamentul este non-invaziv și servește la stimularea vindecării. De fapt, vindecă țesuturile, nu doar suprimă durerea și inflamația.

Chirurgie

Anestezia generală:
Clinica noastră realizată în 2015 ne-a deschis perspective noi deoarece astfel avem posibilitatea să efectuăm intervenții chirurgicale mai complexe sau care nu pot fi efectuate pe cai care stau în picioare, în anestezie generală și în condiții de siguranță. Pentru reducerea riscului anesteziei generale aceasta o efectuăm într-o boxă de anestezie/trezire special amenajat prin administrarea unei injecții, pereții acestei boxe sunt căptușiți și are o podea din cauciuc în vederea evitării accidentelor. După ce calul s-a culcat, cu ajutorul unui troliu electric îl așezăm pe masa chirurgicală căptușită. Anestezia are loc cu administrarea continuă a unui amestec de gaz anestezic și oxigen prin intubație, cu ajutorul unui aparat de anestezie. În timpul anesteziei urmărim funcțiile vitale cu ajutorul unui monitor, în zilele noastre aceasta reprezintă cea mai sigură metodă de anestezie.

Stomatologie

Caii sunt animale de pradă care trăiesc în turmă. În marea parte a zilei hoinăresc în condiții naturale în vederea obținerii hranei și pasc aproximativ 16-18 ore pe pășuni cu ierburi cu un conținut relativ ridicat de dioxid de siliciu.

Doriți să vă informați?

Dacă aveți întrebări sau doriți informații, contactați-ne. Răspundem în cel mai scurt timp.